Tunel construit in timp record cu aceasta masinarie. Se poate!

Tehnologia avanseaza cu fiecare zi care trece peste noi. Indiferent de domeniul de activitate, trebuie sa tinem pasul si sa imbratisam noile idei pentru a ne face viata mai usoara.

Construirea unui tunel este, probabil, una dintre cele mai dificile provocari ale arhitectilor. Este nevoie de precizie, munca umana, dar si forta mecanizata. Nu mai vorbim de timpul alocat pentru demararea si finalizarea lucrarii care poate varia foarte mult si care poate avea un termen de finalizare extrem de mare.

Cu ajutorul camionului „Zipper Truck” construit de compania Lock-Block Ltd. aceste probleme sunt rezolvate. El este vedeta principala din clipul de mai jos si pionul principal in realizarea unui tunel intr-un timp record…o ora.

Dupa ce un excavator sapa locul in care va fi amplasat acest tunel, se amplaseaza blocurile de beton care formeaza baza, apoi se aseaza patile componente ce formeaza arcada. Acesta este momentul in care camionul intervine. El are in partea din spate, pe toata suprafata remorcii, o arcada cu role. Bucatile de beton se imbina perfect asemenea unor piese Lego. In tot acest timp, cu ajutorul unui excavator se pune pamant in jurul tunelului.

Sursa: Lock Block Ltd. via Youtube