in

Paduri Verticale Pentru A Combate Poluarea

La capitolul poluare, in Romania, putem spune ca stam bine. Asta pentru ca am ramas in urma cu dedzvoltarea, fata de orasele aglomerate ale lumii, unde poluarea reprezinta o mare problema. Din fericire, in Romania, avem cel mai scazut grad de poluare fata de tarile bine dezvoltate.

Desi padurile din Romania sunt defrisate cu nesimtire, unde companiile fac o caruta de bani, noi practic avem o comoara pe care nu suntem in stare sa o valorificam, pentru a avea un aer mai curat si sa ne putem lauda cu treaba asta. Cel mai probabil acest lucru se va resimti la generatiile urmatoare, dar care nu fac nimic pentru a imbunatatii calitatea vietii si a aerului.

printre cele mai poluate orase ale lumii, se afla Beijing, capitala Chinei. Orasele de tip metropole se confrunta cu valori alarmante priviind normele de poluare si asta datorita fabricilor, emisiilor de masini, cat si alti factori care fac aceste orase de nelocuit.
Insa, cu toate ca aceste orase sunt supra populate, cu peste 20 milioane de locutori, cei din China reusesc sa se descurce cu acest aspect.
O solutie buna pentru a combate aerul poluat, in asemenea orase, a fost sa construiasca asa numitele “paduri verticale”.

Aceste paduri verticale, cum o sa le vedeti in fotografiile de mai jos, sunt deja construite si tin locul plantelor care ar fi trebuit sa fie intre zonele de beton.
Asa arata:

Deci, exista solutii, chiar daca padurile noastre dispar, incet, incet.